Új jelszó kérése
Termékajánló

Vásárlási feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

TÁJÉKOZTATÓ ÁRUHÁZUNK MŰKÖDÉSÉRŐL

REGISZTRÁCIÓ ÉS BELÉPÉS:

Áruházunkban A REGISZTRÁCIÓ NEM KÖTELEZŐ, de többszöri vásárlás esetén ajánlott. A regisztráció előnye, hogy nem kell rendelésenként a számlázási és a szállítási adatoka

t újra megadni.

Ha regisztrálni szeretne, a regisztráció menüpontra kattintva tudja megadni a személyes adatait: felhasználónevét, jelszavát, nevét, szállítási és egy számlázási címet, elérhetőségét (telefonszám), valamint e-mail címét. Egy email címhez csak egy regisztráció végezhető el. A regisztrációt egyszer szükséges csak végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie, egy regisztrált felhasználóneven keresztül adhatja le rendeléseit.

Sikeres regisztráció esetében rendszerünk a megadott e-mail címre egy visszaigazoló levelet küld.

A regisztrációban szereplő adatokat később -bejelentkezés után- az Adatmódosítás menüpontban tudja megváltoztatni. Ügyfélszolgálatunk nem jogosult semmilyen személyes adatba való betekintésre vagy módosításra, azt kizárólag a felhasználó teheti meg.

Ha már regisztrált vásárlónk, akkor vásárlás előtt az oldal felső részén található, már említett Regisztráció melletti Belépés feliratra kattintva, majd ide beírva e-mail címét és jelszavát, tud bejelentkezni.

Ha elfelejtette a jelszavát, akkor nyomja meg az [Elfelejtettem a jelszavam] gombot, ezután írja be a regisztrációkor megadott e-mail címét, és a rendszer a regisztrált e-mail címre elküldi az új jelszót.

 

 

VÁSÁRLÁS MENETE, KOSÁR ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

Áruházunkban megközelítőleg 3500 féle termék található, a választék folyamatosan változik, egyes termékek megszűnnek, és újak jönnek a helyükre. A termékek tizennégy fő kategóriába vannak csoportosítva a weboldal jobb oldalán, melyek további alkategóriára bonthatók szét. A nyitóoldalon található még további két kategória: az akciós termékek és az új termékek csoportja. Az oldal tetején és bal oldalán néhány aktuális és néhány állandó banner látható, valamint pár kiemelt termék.

Boraink (az asztali borokat kivéve) a fenti menüből elérhető Bortérkép menüpontban is megtalálhatóak, a bortérképen található borvidék nevére kattintva.

Egy keresett termék megtalálására más lehetőségek is kínálkoznak: használhatja a keresés funkciót, amit a lap felső részén a belépés menü fölött talál, és itt van lehetősége részletes keresésre is, ahol szótöredékre, szó eleji keresésre, és szűkítésre van módja.

Ha valamelyik terméket meg szeretné vásárolni, akkor a termék adatlapjára belépve, a termék ára mellett lévő mezőbe írhatja be a kívánt mennyiséget, majd a "KOSÁRBA" gombra kattintva kerül be a termék a rendelni kívánt termékeket tartalmazó virtuális kosára.

A TERMÉKEK ÁRAI:

A termékekre a weboldalon feltüntetett árak vonatkoznak. Az árak frissítése folyamatos, egy adott termék bármikor felkerülhet a választékba, vagy lekerülhet onnan, illetve egy adott termék ára a nap bármely szakában változhat. A megrendelés leadása után a rendszer egy automatikus visszaigazoló email-t küld, az abban szereplő árakra áruházunk árgaranciát vállal, azaz a megrendelt termékeket, függetlenül a megrendelés leadása után történő árváltozásoktól, a visszaigazolásban szereplő árakon számlázzuk ki. Ez alól kivételek azok a termékek, amik hatósági árszabás alatt állnak, és mindenkori kötelező áruk a termék csomagolásán került feltüntetésre.

MEGRENDELÉS LEADÁSA:

A megrendeléshez a KOSÁR funkción keresztül juthat el (a weboldal tetején található kosár ikonra kattintva). A Kosár aloldalon módosíthatja kosarát (akár a termékenkénti mennyiségeket is), vagy ürítheti kosarát.

A megrendelés gombra kattintva véglegesítheti és küldheti el megrendelését. Ez a folyamat négy fő részből áll:

 1. szakasz: Adatok megadása: A számlázási és szállítási adatok megadása. Korábbi regisztráció esetén ezeket az adatokat nem szükséges újra megadnia. Megrendelését Budapesti, vagy Pest megyei cím megadása esetén tudjuk teljesíteni, és rendszerünk is csak így engedi tovább a 4. szakaszhoz is.
 2. szakasz: Szállítás és fizetés: Az áruátvétel és a fizetés módjának kiválasztása.
 3. szakasz: Adatok ellenőrzése: A rendelés adatainak megtekintése véglegesítés előtt. Ha szeretne változtatni adatain, most még meg tudja tenni.
 4. szakasz: Megrendelés elküldése.

 

Az egyes szakaszok között oda-vissza is léphet, illetve bármikor megszakíthatja a megrendelés adását. A véglegesítés után a rendszer automatikus visszaigazoló e-mail-t küld az Ön e-mail címére.

Elküldött és visszaigazolt megrendelés visszavonására a kiszállítást legalább 1 órával megelőzően a gasztro@gmail.com címre küldött e-mailben vagy a +36/30-680-5436 számon van lehetőség, a megrendelés pontos adatainak megadásával.

Vásárlástól való elállás joga: Az áru kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül az érvényben lévő törvényi rendelkezések szerint a vásárlónak lehetősége nyílik a megvásárolt áru visszaküldésére. A visszaküldésnél felmerülő költségeket a vásárló köteles megfizetni. Az elállás jogát csak nem romlandó, illetve természeténél fogva visszaszolgáltatható áruk esetében gyakorolhatja a vásárló, és csak abban az esetben, ha az árut sértetlenül juttatja vissza.

 

AZ ÁRU ÁTVÉTELÉNEK, KISZÁLLÍTÁSÁNAK módjai és KÖLTSÉGEI:

A kiszállítás hétköznapokon történik.

Áruházunk kizárólag Budapest területére szállít, illetve Pest megye bizonyos területeire, mely előzetes megbeszéléshez kötött! 

Pest megyei rendelés esetén keresni fogjuk a kiszállítással kapcsolatban.

A rendelések kiszállítási ideje, a rendelés beérkezésétől számítva minimum 24 óra.

A kiszállítás díja bruttó 1500 forint, de 30.000 Ft-ot meghaladó vásárlás esetén ingyenes! A göngyöleg ára nem számít bele a 30.000 Ft-ba. A szállítási díj nem függ a megrendelés tömegétől.

 

FIZETÉSI MÓDOK:

A kiszállított áru és a szállítási díj ellenértékét az alábbi módokon egyenlítheti ki:

Kiszállítónknál készpénzzel, vagy bankkártyával mobil terminálon keresztül, az áru átvételét követően.

A fentiek mellett lehetőség van a számla szállítás előtt történő, utalással való kiegyenlítésére is.


Amennyiben Önnek bármilyen lejárt tartozása áll fenn áruházunkkal szemben, abban az esetben nincs mód új megrendelés kiszállítására. 

 

ELÉRHETŐSÉGEK:

A GASZTRO ITALOS WEBÁRUHÁZ üzemeltetője a Gasztroizmus 2000 Kft.

Székhely: 2724 Újlengyel, Dánosi dűlő 27.
Adószám: 12177671-2-13
Működési engedély ügyiratszáma: 151/2/2017.
Működési engedély nyilvántartási száma: 1/2017.
Engedélyező központ: Budapest Főváros XX. kerület, Pesterzsébet Önkormányzata
Képviselő: Rápolthy Béla
Ügyfélszolgálat: gasztro@gmail.com
Telefonszám: 0630-510-4822
Az ügyfélszolgálat nyitvatartása:
Hétköznap: 09:00 - 16:00
Szombaton: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

REKLAMÁCIÓ MENETE:

Amennyiben a vásárlása során bármilyen panasza merül fel, úgy reklamációját kérjük jelezze a fenti elérhetőségeken (e-mail, telefonszám), vagy ha ezen az úton nem sikerült panaszát érdemlegesen megoldanunk, úgy az alább felsorolt felügyeletei szerveinkhez fordulhat:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
(1052 Bp., Városház u.7., tel.:318-2681)

Budapesti Békéltető Testület
(Bp., I. Krisztina krt. 99.)

Budapesti Gazdasági Kamarákmellett Működő Békéltető Testület
(1016 Budapest, Krisztina krt. 99., tel.: 488-2131)

Fővárosi És Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság
(1135 Bp., Lehel út 43-45., tel.: 329-7017)

Újlengyel Önkormányzatának Jegyzője:
Dr. Szabó Tibor 
2724 Újlengyel, Kossuth utca 69.
E-mail: jegyzo@ujlengyel.hu

Adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Jelen dokumentum a Gasztroizmus 2000 Kft. mint adatkezelő által, a Gasztroizmus 2000 Kft. által működtetett Gasztro Italos Webáruházon (http://www.gasztroitalos.hu/) folytatott adatkezeléseiről ad tájékoztatást.

Kérjük, hogy az alábbi tájékoztatást figyelmesen olvassa el!

1. A jelen dokumentum célja

A Gasztroizmus 2000 Kft. az általa fenntartott Gasztro Italos Webáruházon (http://www.gasztroitalos.hu/, a továbbiak: Webáruház) működtetése során a Webáruházban regisztráló, és azon keresztül vásárlást folytató, továbbá a honlapot meglátogató érintettek (a továbbiakban: Érintett, Vásárló, Felhasználó) személyes adatait kezeli az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.), továbbá a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (2016. április 27.) által előírtakkal (a továbbiakban: Rendelet, GDPR) összhangban.

Adatkezelő ezúton tájékoztatja az Érintetteket a Webáruházon keresztül megvalósuló regisztrációval, vásárlásokkal, továbbá a http://www.gasztroitalos.hu/, mint honlap használatával szükségszerűen együtt járó adatkezelésekkel kapcsolatban, az általa kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, az adatok megőrzési idejéről, tárolásának, továbbításának módjáról, személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

A Gasztroizmus 2000 Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen dokumentumot bármikor egyoldalúan módosítsa.

2. Az Adatkezelő

A Webáruházon közzétett adatok kezelője a Gasztroizmus 2000 Kft. mint adatkezelő (a továbbiakban: Gasztroizmus, Adatkezelő):

A Gasztroizmus bejegyzett székhelye:

2724, Újlengyel, Dánosi dülő 27.

Nyilvántartó bíróság:

Budapest Főváros XX. kerület, Pesterzsébet Önkormányzata

Cégjegyzékszám:

13-09-124924

Adószám:

12177671-2-13

Email cím:

gasztro@gmali.com

Központi telefonszám:

+36/30-510-4822; +36/20-275-5433

 

3. A Webáruház használata során megvalósuló adatkezelések

I. Regisztráció

A Gasztroizmus felhívja az Érintettek figyelmét arra, hogy a Webáruházon történő vásárlás nincs előzetes regisztrációhoz kötve, de a vásárlás során személyes adatok megadása szükséges a számlázáshoz, és a kiszállításhoz. Vásárolni természetes személyként, és jogi személyként, egyéb intézményként egyaránt van lehetőség. Amennyiben az érintett magánszemélyként vásárol, úgy a vásárlás során személyesen, míg cégként történő vásárlás esetén a cég nevében, annak képviselőjeként jár el.

Regisztrációra lehetőség van természetes és jogi személyként is, de nem feltétele a vásárlásnak, és nem kötelez vásárlásra. Amennyiben az érintett magánszemélyként regisztál, úgy a regisztáció és a vásárlás során személyesen, míg cégként történő regisztráció esetén a cég nevében, annak képviselőjeként jár el.

Fejhívjuk figyelmét arra, hogy egy e-mail címhez egy regisztáció tartozhat.

A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség az Érintettet terheli. A Gasztroizmus fenntartja magának a jogot arra, hogy a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt rendelést, továbbá kétség esetén a megadott adatok valódiságát ellenőrizze.

Az adatkezelés célja: a Webáruházon történő vásárláshoz szükséges adatok megadása, opcionálisan: regisztrációja, az érintettek mint vevők által leadott megrendelés teljesítéséhez, és vásárlás esetén a számla kiállításához szükséges adatok beszerzése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása, melyet a Felhasználó a "Megrendelés", vagy a "Regisztráció" gombra kattintva ad meg, a jelen dokumentumban foglalt tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján).

A kezelt adatok köre: e-mail cím, telefonszám, adóazonosító jel (opcionális), teljes név, számlázási cím (ország, irányítószám, település, cím), szállítási cím (ország, irányítószám, település, cím)

Az adatok (és a regisztráció) megőrzésének ideje: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, a felhasználó megrendelésének teljesítéséig, illetőleg a nyilvánvalóan hibás vagy hamis vásárlás esetén a Gasztroizmus általi törléséig. Regisztráció esetén a regisztrált felhasználónak lehetősége van adatait törölni a regisztrált fiókjának megszűntetésével is.

Az adatkezelés helye: az adatkezelő székhelyén található informatikai eszközök.

Az adattárolás módja: elektronikus.

Adattovábbítás: adattovábbításra nem kerül sor.

Adatfeldolgozók:

Név:

UNAS Online Kft.

Székhely:

H-9400 Sopron, Major köz 2. I./15.

Cg.:

08-09-015594

Az általa végzett adatfeldolgozói tevékenység:

tárhelyszolgáltatás, weboldal karbantartás

 

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: A Webáruházon történő vásárlás a rendelésleadás utáni szállítási és kapcsolatfelvételi adatok megadása nélkül nem lehetséges.

II. Vásárlás a Webáruházon

A Felhasználóknak a Webáruházon történő vásárlása előzetes regisztrációhoz nem kötött, de a megrendelés teljesítéséhez szükséges a vevő adatainak megadása. Erre tekintettel a Gasztroizmus a két folyamathoz kapcsolódó, a felhasználó személyes adataival kapcsolatos adatkezelésről külön ad tájékoztatást.

Az adatkezelés célja: a Felhasználó általi, a Gasztroizmus Webáruházból történő megrendelések felvétele, a megrendelés teljesítése, kiszállítása, a vásárlásról számla, bizonylat kiállítása, és a Gasztroizmusot terhelő bizonylati rend megtartásával, és a bizonylatolással kapcsolatos kötelezettség teljesítése.

Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, melyben az érintett az egyik szerződő fél. (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont) Amennyiben a felek között létrejött adásvételi szerződés teljesedésbe ment (az érintett, mint vevő a vételárat megfizette, és a Gasztroizmus a megrendelt terméket a vevőnek átadta, aki a terméket átvette), az adatkezelés jogalapja a Számviteli tv. 169. § (2) bekezdése.

A kezelt adatok köre: e-mail cím, telefonszám, adóazonosító jel (amennyiben az érintett a regisztrációkor megadta), teljes név, számlázási cím (ország, irányítószám, település, cím), szállítási cím (ország, irányítószám, település, cím)

Az adatok megőrzésének ideje: a Számviteli tv. 169. § (2) bekezdése szerint a számla kiállítása évének utolsó napját követő 8. év utolsó napja.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben a regisztrációt követően a webshopon vásárol, a fiókja törlésére ekkor is lehetősége van, azonban ilyen esetben a vásárláshoz kötött, a szerződés teljesítéséhez szükséges adatai továbbra is megőrzésre kerülnek a II. pontban foglaltak szerint.

Az adatkezelés helye: az adatkezelő székhelyén található informatikai eszközök, továbbá a Gasztroizmus irattára.

Az adattárolás módja: elektronikus, és papír alapú.

Adattovábbítás: a számlán feltüntetett vevői adatok (név, szállítási, és számlázási cím) nem kerülnek továbbításra harmadik fél számára.

Adatfeldolgozók:

Név:

UNAS Online Kft.

Székhely:

H-9400 Sopron, Major köz 2. I./15.

Cg.:

08-09-015594

Az általa végzett adatfeldolgozói tevékenység:

tárhelyszolgáltatás, weboldal karbantartás

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a Webáruházon történő vásárlás a vevői adatainak megadása nélkül nem lehetséges.

III. Cookie-k

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk a Felhasználó böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az  Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Korhatáros tartalom cookie: Ezek a sütik a korhatáros tartalom jóváhagyásának tényét és azt rögzítik, hogy az érintett 18 éven felüli, élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.

Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 60 nap.

Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.

Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

Az adatkezelés helye: az adatfeldolgozó honlapja kezelőjénél, a UNAS Online Kft-nél. (unas.hu)

Az adattárolás módja: elektronikus

Adattovábbítás: adattovábbításra nem kerül sor.

Adatfeldolgozók:

Név:

UNAS Online Kft.

Székhely:

H-9400 Sopron, Major köz 2. I./15.

Cg.:

08-09-015594

Az általa végzett adatfeldolgozói tevékenység:

tárhelyszolgáltatás, weboldal karbantartás

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: honlap szolgáltatásainak nem teljes körű igénybevehetősége

 

IV. A Webáruház mint honlap használatára vonatkozó információk

Bár álláspontunk szerint a jelen pontban foglalt adatkezelés során az Adatkezelő tudomására jutott adatok személyes adatoknak nem minősülnek, a teljes körű tájékoztatás érdekében rögzíteni kívánjuk, hogy az Adatkezelő az Érintett általi felhasználói tevékenységekkel kapcsolatosan összesített formában tárolt, a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmas, statisztikai információkat gyűjt, és tárol a saját rendszerében, naplózás útján. A napló tartalmazza többek között, de nem kizárólag az Érintett felhasználó számítógépének IP címét, a felhasználás időpontját, valamint a felhasználói tevékenységet. Ezen adatokat az Adatkezelő harmadik személynek nem adja át, a napló tartalmát kizárólag saját elemzési céljaira, a felhasználói élmény javítására, valamint informatikai rendszer technikai fejlesztése céljára használhatja fel.

V. Életkor

Bár álláspontunk szerint a jelen pontban foglalt adatkezelés során az Adatkezelő csupán olyan adatokat gyűjt, melyek önmagukban személyes adatoknak nem minősülnek, hiszen azok alapján egy konkrét személy nem azonosítható, azonban a teljeskörű tájékoztatás érdekében rögzíteni kívánjuk, hogy a Webáruház használata, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Eker. tv.) 4/A. § (1) bekezdésével összhangban kizárólag 18. életévüket betöltött felhasználók számára engedélyezett. E követelmény betartásának ellenőrzésére, a Webáruház meglátogatásakor a Felhasználó köteles válaszolni egy kérdésre azzal kapcsolatban, hogy betöltötte-e már a 18. életévét. Amennyiben a Felhasználó nem válaszolt, illetőleg az oldal látogatója, az általa megadott válasz alapján, 18. életévét be nem töltött személy, úgy számára az oldal további használata nem engedélyezett. Rögzítjük azonban, hogy ezen életkori adatoknak a jelen tájékoztatóban foglalt, egyéb adatokkal történő összekapcsolása nem történik meg, így ezek az adatok konkrét személyhez nem köthetők.

4. Linkek

Felhívjuk figyelmét, hogy a Webáruházon olyan hivatkozások is találhatók, amelyek más webhelyekre vezetnek. Az ilyen külső webhelyek használatára az adott webhely adatvédelmi szabályzata, tájékoztatója vonatkozik, és a külső hivatkozásra vagy a megfelelő gombra történő kattintást követően a Gasztroizmus nem képes befolyásolni a személyes adatok gyűjtését, tárolását vagy kezelését.

5. Adatbiztonság

A Gasztroizmus tiszteletben tartja a személyes adatok biztonságára vonatkozó előírásokat, így mind az Gasztroizmus, mind az arra jogosult adatfeldolgozó megteszi mindazokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., továbbá a GDPR titoktartásra, és az adatkezelés biztonságára vonatkozó szabályainak érvényre juttatásához szükségesek.

A Gasztroizmus az általa kezelt adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés ellen.

A Gasztroizmus az adatkezelései során megőrzi

 1. a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
 2. a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
 3. a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A Gasztroizmus megfelelően védi az informatikai rendszereit és hálózatait egyaránt a számítógépes csalások, kémkedés, tűz és árvíz, továbbá vírusok, a számítógépes betörések ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik. A Gasztroizmus megfigyeli a rendszereit annak érdekében, hogy minden biztonsági incidenst rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is. A Gasztroizmus által alkalmazott információ védelmi intézkedések betartását, az általa igénybevett adatfeldolgozókkal kötött szerződések rendelkezései alapján megköveteli és ellenőrzi.

6. Érintettek jogai, és jogérvényesítés

Minden, az Érintett által a Gasztroizmus rendelkezésére bocsátott személyes információnak minden szempontból valósnak, teljesnek és pontosnak kell lennie.

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

Tájékoztatáshoz való jog:

A Gasztroizmus megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére, a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

A tájékozódáshoz való jog írásban a jelen tájékoztató 2. pontjában megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően – szóban is adható tájékoztatás.

Az érintett hozzáféréshez való joga:

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől információt kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.

A Gasztroizmus az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségekhez igazodó, ész-szerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat Gasztroizmus elektronikus formában szolgáltatja.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

Helyesbítés joga:

Az érintett kérheti a Gasztroizmus által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Törléshez való jog:

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Gasztroizmus indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

 • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
 • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
 • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
 • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog:

Az érintett kérésére a Gasztroizmus korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
 • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ez helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A Gasztroizmus az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Adathordozáshoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Tiltakozás joga:

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. 
A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást:

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés

 • az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 • az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Visszavonás joga:

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Eljárási szabályok:

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. 
A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri. 
Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával. 
A Gasztroizmus a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre ésszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést. 
Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről. 
Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információk elektronikus formátumban kerülnek rendelkezésre bocsátásra, kivéve, ha az érintett másként kéri.

Kártérítés és sérelemdíj:

Minden olyan személy, aki Rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el. 
Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért. 
Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

Adatvédelmi hatósági eljárás:

Az érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz

Név:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely:

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím:

1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon:

+36 1 391-1400

Fax:

+36 1 391-1410

E-mail:

ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap:

http://www.naih.hu

Bírósághoz fordulás joga:

Az érintett a jogainak megsértése esetén, a panasz benyújtásától függetlenül, az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

7. Kapcsolatfelvétel

Amennyiben a Felhasználó kapcsolatba kíván lépni a Gasztroizmussal, ezt, az adatkezelő adatait tartalmazó, a tájékoztató 2. pontjában meghatározott elérhetőségeken keresztül teheti meg.

Vásárlási Tudnivalók

Vásárlási szerződés

(Az Gasztro Italos Webáruház online áruházában (www.gasztroitalos.hu) elektronikus úton megrendelést leadó vásárlók részére)

1. Általános rendelkezések

Az Gasztro Italos Webáruház a Gasztroizmus 2000 Kft. (2724 Újlengyel, Dánosi dűlő 27.; adószám: 12177671-2-13) interneten elérhető termékkatalógusa, amely az Gasztro Italos Webáruház által forgalmazott élelmiszereket és italokat kínálja eladásra. A webáruházon keresztül történt elektronikus rendelésleadással a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint vásárlási szerződés jön létre a Gasztro Italos Webáruház és a rendelést leadó magánszemély vagy cég (továbbiakban megrendelő) között. A vásárlási szerződést az Gasztro Italos Webáruház írásban megkötött szerződésnek tekinti, amelyet a rendelésszámon iktat, és a megrendelés teljesítésétől számított egy évig tárol. A megrendelő a rendelés leadásának véglegesítésekor fogadja el ezen szerződés feltételeit. Gasztro Italos Webáruház kijelenti, hogy mind a webáruház működtetéséhez, mind a termékek értékesítéséhez, mind pedig a kiszállítási tevékenység végzéséhez az összes jogszabályban előírt szakhatósági engedéllyel rendelkezik.

2. Szerződő felek azonosítása

A vásárlási szerződés az Gasztro Italos Webáruház a Gasztroizmus 2000 Kft. (2724 Újlengyel, Dánosi dűlő 27.; adószám: 12177671-2-13), mint eladó, és a megrendelő, mint vevő között jön létre. A Gasztroizmus 2000 Kft. csak a www.gasztroitalos.hu oldalon, a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes katalóguson keresztül leadott rendelésekért felel. A megrendelő a regisztrációs adatlap kitöltésével adja meg vásárlási adatait, amelyeket minden egyes rendelés leadásánál lehetősége van módosítani, és az Gasztro Italos Webáruház ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli. A Gasztro Italos Webáruház a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megrendelő valódiságát jogosult ellenőrizni.

3. Árak

Az Gasztro Italos Webáruházon a terméklistában és a termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék végső fogyasztói ára, amelynek érvényessége kizárólag az adott megjelenés időpontjára vonatkozik. Amennyiben a megrendelő megrendelést ad le egy termékre, úgy az eladó kötelezi magát, hogy a kiválasztott terméket a megrendeléskor érvényes végső fogyasztói áron szállítja ki a megrendelőnek. Ezt az árat a megrendelésre küldött visszaigazolás tartalmazza. A termékek árát terheli még ezen túl a hozzájuk tartozó göngyöleg (üveg és rekesz). Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

4. Gasztro Italos Webáruház felelősségvállalása

A webáruház működésével, és a kiszállítással kapcsolatos tudnivalók a webáruház "Áruházunk működése - Házhozszállítás" menüpontjában olvashatók. A Gasztro Italos Webáruház vállalja, hogy a fent jelzett dokumentumban leírtakat magára nézve kötelezőnek tekinti és azok teljesüléséért mindent elkövet. Megrendelő kijelenti, hogy a dokumentumok tartalmát ismeri és tudomásul veszi.

5. A megrendelő felelősségvállalása

Megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van. Megrendelő rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a megrendelő megtéríti a Gasztro Italos Webáruház számára.

6. A szerződés hatálya

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a megrendelés teljesülésével zárul le. Az Gasztro Italos Webáruház rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosító-számot (megrendelés száma) ad, melyet a jóváhagyást követő oldalon, illetve a megrendelő általmegadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes!
A megrendelés visszaigazolását áruházunk a megrendelés leadását követően haladéktalanul, de legfeljebb 2 munkanapon belül belül igazolja vissza. A vásárlási szerződés a visszaigazolással jön létre. Amennyiben a megrendelést 2 munkanapon belül nem igazoljuk vissza, úgy a megrendelő az ajánlati kötöttsége alól mentesül. A megrendelő jogosult a megrendelés jóváhagyása után, de még a megrendelt árukat tartalmazó küldemény feladása (vagy futárnak történő átadása) előtt a szerződéstől díjmentesen elállni. Az elállást írásban, a rendelésazonosító-szám megjelölésével kell a gasztro@gmail.com címre eljuttatni. Az elállás akkor érvényes, ha azt a Gasztro Italos Webáruház visszajelezte. A megrendelő a megrendelt termékek átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, kivéve, ha a megrendelt és kiszállított áru természete a visszaszolgáltatást nem teszi lehetővé, vagy ha az romlandó.
Ebben az esetben a Gasztro Italos Webáruház köteles a sérülésmentesen, hiánytalanul, bontatlan csomagolásban visszaszolgáltatott termék(ek) ellenértékét a visszaszolgáltatást követő legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. Az elállási jog gyakorlása miatt felmerült költségeket megrendelő viseli.

7. Panaszkezelés rendje

Áruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a megrendelőnek mégis valamilyen panasza van a vásárlási szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát az gasztro@gmail.com e-mail címen, illetve faxon vagy postai levél útján is közölheti. Áruházunk panaszát legkésőbb annak beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja, és a panasz közlésével azonos módon tájékoztatja Önt a vizsgálat eredményéről.

Üzemeltetői adatok:

Cégnév: Gasztroizmus 2000 Kft.
Székhely: 2724 Újlengyel, Dánosi dűlő 27.
Adószám: 12177671-2-13
Cégjegyzék szám: 13-09-124924
Szerződés nyelve: Magyar
Képviselője: Rápolthy Béla
Elektronikus elérhetőség: gasztro@gmail.com
Telefonos elérhetőség: 0630-510-4822
A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadók.
Webáruház készítés